Vörösszőlő-mag #27
2018.02.26
Finom íze mellett rendkívül egészséges is, ugyanis a vörösszőlő-magvak E-vitaminban (antioxidáns, gyökfogó és sejtregeneráló hatás), valamint procyanidinokban gazdagok. A procyanidin a C-, B-vitamin és a béta-karotin mellett a ma legismertebb gyökfogó, azaz antioxidáns.
Hatóanyagai ártalmatlanná teszik a baktériumokat, a sérült ereket, a kötőszövetet pedig gyors
regenerációra ösztönzik. A szőlőmagkivonat antioxidánsai megőrzik az érfalak rugalmasságát, védik a véredényeket a lerakódásoktól, és megóvják azokat a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásoktól.
A szőlőmagkivonat a koleszterinszintet is képes csökkenteni, hatóanyagai védik az idegeket és az agyszövetet az oxidatív támadásoktól, ezzel csökkentve a demenciás betegségek rizikóját.