Almapektin #36
A kutatások alapján az almák pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között.
Az almapektin vízoldékony rost. Vízzel keverve gélesítő hatása van. Mivel az almapektin nem emészthető, vízben oldódó rost, leginkább az emésztést képes befolyásolni.
Hatékonyan csökkentheti a vér koleszterinszintjét (aki zsíros ételeket fogyaszt, jól teszi, ha almalevet iszik).
Az almapektin a bélrák kockázatát is csökkenti, kitisztítja a beleket, így segítve elő a bélflóra egyensúlyának fennmaradását.
Kedvező hatással lehet fekély vagy vastagbélgyulladás esetén.
Vérnyomás szabályozására is alkalmas, a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkenti.
Az almapektin tartós fogyasztása hosszú távon lecsökkentheti az egyén inzulinszükségleteit és a nemkívánatos mérgek és nehézfémek eltávolítására is alkalmas.