Almapektin #36

2018.03.14

A kutatások alapján az almák pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között.

Az almapektin vízoldékony rost. Vízzel keverve gélesítő hatása van. Mivel az almapektin nem emészthető, vízben oldódó rost, leginkább az emésztést képes befolyásolni.

Hatékonyan csökkentheti a vér koleszterinszintjét (aki zsíros ételeket fogyaszt, jól teszi, ha almalevet iszik).

Az almapektin a bélrák kockázatát is csökkenti, kitisztítja a beleket, így segítve elő a bélflóra egyensúlyának fennmaradását.

Kedvező hatással lehet fekély vagy vastagbélgyulladás esetén.

Vérnyomás szabályozására is alkalmas, a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkenti.

Az almapektin tartós fogyasztása hosszú távon lecsökkentheti az egyén inzulinszükségleteit és a nemkívánatos mérgek és nehézfémek eltávolítására is alkalmas.

© 2017. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el